Om Shri Mataji

Prestationer och erkännanden

När Shri Mataji var på besök i Ryssland fick över 100.000 människor sin självupplysning. Hennes föreläsningar besöks i östra Europa av ca. 10.000-20,000 människor och hennes årliga Sahaja Yoga-konferenser på Albert Hall är alltid fullsatta.

Shri Mataji har hållit tusentals föreläsningar och medverkat i flera radio- och TV-intervjuer, dessutom har hundratals artiklar skrivits om henne. Hon har grundat ”Vishwa Nirmala Dharma”: en ideell organisation som nu finns i nästan hela världen.

Hon har fått flera pris från olika instanser för sina osjälviska insatser och för de goda resultat hennes andliga arbete har haft. 1993 blev hon hedersmedlem av Petrovskaja akademin för konst och vetenskap. I Akademins historia har endast tolv personer fått denna titel och Einstein är en av dem. Samma år inledde hon en konferens om ”Läkekonst och självkunskap” i St Petersburg.

1994 på sin Brasilienresa möttes Shri Mataji vid flygfältet av huvudstaden Brazils statsdirektör, han gav henne nyckeln till Brasilien och sponsrade alla hennes föreläsningar. 1995 gav den Indiska regeringen Shri Mataji en egen TV-serie som sändes i hela landet.

Samma år blev hon inbjuden till Kina, där hon talade på den internationella kvinnokonferensen i Peking. Hon blev också hedersdoktor i kognitiv och parapsykologisk vetenskap vid Rumäniens ekologiska universiet. Hon har blivit officiellt hedrad av följande städers bormästare i Nordamerika: Yonkers 1994 & 96, Los Angeles 1993 & 94, British Columbia 1994, Cincinnati 1992, Philadelphia 1993, och Berkeley 1997). Hon har fått en proklamation av USA:s kongress och hon fick titeln årets personlighet av Italiens regering 1986.